Bankrecht en financiële instrumenten

Het private bankrecht regelt vooral de verhouding tussen de bank en de consument/ondernemer. Hoewel banken over veel vrijheid beschikken, legt het bankrecht toch beperkingen op om het cliënteel te beschermen.

Financiële instrumenten is de verzamelnaam voor diverse rekeningen en beleggingsvormen zoals aandelen, obligaties, hedgefondsen…

  • U geniet van onze praktijkkennis en knowhow in bankrecht en financieel recht, inclusief kredietrecht, consumentenrecht en de bescherming van persoonsgegevens.
  • Als ondernemer of particuliere belegger krijgt u van ons deskundig advies over financiële producten, beleggingsinstrumenten en vermogensbeheer.
  • We beantwoorden al uw vragen over gereguleerde kredietverlening en aansprakelijkheid van bankiers en financiële tussenpersonen.
  • We kennen de finesses van de Europese regels en beleggingsrichtlijnen en hun nationale implementatiewetgeving, zoals de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID).
  • We adviseren en begeleiden u bij complexe financiële operaties in het kader van herstructureringen van ondernemingen, overnames, fusies en splitsingen van vennootschappen. Hierbij kunt u rekenen op onze expertise in voorrechten, (insolvente) debiteurs, beslagrecht, faillissementen en in de procedures van de wet op de continuïteit van ondernemingen.